اشتراک گذاری

راهنمای خرید لپ تاپ

می‌خواهید لپ تاپ بخرید اما نمی‌دانید چه لپ تاپی با چه کانفیگی (مشخصات سخت‌افزاری) مناسب شماست؟ دیگر لازم نیست که برای خرید لپ تاپ دست به دامن هزار و یک نفر شوید یا اینکه انتخاب را برعهده فروشنده بگذارید تا خدایی نکرده بخواهد از شما سوء استفاده کند و سر شما کلاه بگذارد! لطفا فروشنده‌های محترم این جمله را به خودشان نگیرند، منظور ما تنها با برخی از افراد است که واقعاً این کار را می‌کنند.

با دنبال کردن راهنمای خرید لپ تاپ با مهم‌ترین مشخصات سخت افزاری یک لپ تاپ از پردازنده یا CPU لپ تاپ گرفته تا حافظه رم، اندازه صفحه نمایش و هارد لپ تاپ که باید هنگام خرید این دستگاه به آن‌ها توجه کنید، آشنا خواهید شد؛ از همه مهم‌تر متوجه می‌شوید که چه لپ تاپی با چه مشخصات سخت‌افزاری متناسب با نیاز و بودجه شماست؟ پس ادامه این مطلب را از دست ندهید که در غیر این صورت خیلی چیزها را از دست می‌دهید.

راهنمای خرید لپ تاپ

راهنمای خرید لپ تاپ در یک نگاه | برای کاربرانی که فرصت ندارند کل مقاله را بخوانند!

1. پردازنده

اگر قرار است نرم‌افزارهای حرفه‌ای بر روی سیستم خود نصب کنید به لپ تاپی با پردازنده قوی نیاز دارید که سرعت پردازش اطلاعات در آن بالا باشد از این‌رو پردازنده یا CPU سیستم شما باید حداقل Core i5 یا 5 هسته‌ای باشد؛ اگر قرار نیست کار خاصی با سیستم خود انجام دهید، لپ تاپی با پردازنده Core i3 یا همان سه هسته‌ای کفاف نیازهای شما را می‌دهد.

2. رم لپ تاپ

حافظه رم مکمل CPU یا پردازنده لپ تاپ است از این‌رو هر چه قدر که پردازنده سیستم شما قوی باشد اما از رم لپ تاپ پایینی برخوردار باشد، هیچ افزایش سرعتی را در آن احساس نخواهید کرد. اگر قرار است از نرم‌افزارهای سنگین بر روی لپ تاپ خود استفاده کنید بهتر است لپ تاپی با رم 8 گیگ خریداری کنید اما در غیر این صورت لپ تاپی با رم 4 گیگ برای شما مناسب است.

پیشنهاد سایت: ارتقای حافظه لپ تاپ

3. صفحه نمایش

اندازه صفحه نمایش رابطه مستقیمی با وزن لپ تاپ دارد هر چه صفحه نمایش بزرگتر باشد وزن لپ تاپ نیز بیشتر است و هر چه اندازه صفحه نمایش کوچکتر باشد وزن لپ تاپ نیز کمتر است. بهترین لپ تاپ از نظر سایز صفحه نمایش که از وزن ایده‌آلی هم برخوردار است، لپ تاپ 15.6 اینچی است؛ اگر به دنبال لپ تاپی با صفحه نمایش مناسب هستید که از وزن کمی هم برخوردار باشد تا برای جابجایی آن مشکلی نداشته باشید، بهترین گزینه، لپ تاپ 15.6 اینچی است؛ اما درصورتی که قرار نیست لپ تاپ خود را دائماً جابجا کنید می‌توانید به سراغ خرید لپ تاپ 17 اینچی بروید.

4. هارد لپ تاپ

هارد لپ تاپ یا از نوع HDD است یا از نوع SSD؛ از آن جایی که هارد SSD براساس تکنولوژی فلش مموری ساخته شده است از سرعت بیشتری نسبت به هارد HDD برخوردار است؛ با این وجود اگر به دنبال سیستم پر سرعتی هستید که پاسخگوی برنامه‌های سنگین شما باشد، حتما سیستمی با هارد SSD بخرید؛ البته قیمت لپ تاپ با هارد SSD نسبت به هارد HDD بیشتر است اما ارزشش را دارد به ویژه برای کاربران حرفه‌ای.

این مقاله را از دست ندهید: تفاوت لپ تاپ و نوت بوک

راهنمای خرید لپ تاپ؛ سیر تا پیاز خرید لپ تاپ

کدام لپ تاپ را بخریم؟ کافی است وارد فروشگاه شوید تا ببینید که نمی دانید باید به سراغ کدام دستگاه برید. ما اینجا هستیم تا اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.

1. CPU یا پردازنده لپ تاپ؛ مهم‌ترین بخش لپ تاپ

اولین و مهم‌ترین چیزی که قصد داریم در راهنمای خرید لپ تاپ به آن اشاره کنیم، CPU است؛ CPU یا همان پردازنده لپ تاپ مانند مغز انسان است به گونه‌ای که با تمامی اجزاء این سیستم در ارتباط می‌باشد؛ شاید باورتان نشود اما CPU از طریق مدارهای الکترونیکی در یک ثانیه چندین میلیون دستور را به سایر اجزاء لپ تاپ می‌فرستد و دریافت می‌کند. عملکرد پردازنده را با سرعت اجرای دستورات در آن و همچنین چند هسته‌ای بودن آن می‌سنجند؛

برای مثال اگر فروشنده گفت سرعت پردازنده این لپ تاپ برابر با 1.3 گیگاهرتز است یعنی اینکه پردازنده این لپ تاپ می‌تواند در هر ثانیه 1.3 میلیارد دستور را اجرا کند پس هر چه قدر سرعت اجرای دستورات در پردازنده بیشتر باشد یعنی اینکه پردازنده قوی‌تر است؛ این مسئله در زمینه تعداد هسته پردازنده نیز صدق می‌کند به گونه‌ای که لپ تاپی با پردازنده Core i5 یعنی 5 هسته‌ای قوی‌تر از لپ تاپی با پردازنده Core i3 یعنی 3 هسته‌ای است.

برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: پارتیشن بندی هارد لپ تاپ

1. حافظه RAM لپ تاپ؛ مکمل CPU لپ تاپ

یکی دیگر از مشخصات سخت‌افزاری بسیار مهم لپ تاپ که تصمیم داریم در این راهنمای خرید لپ تاپ به آن اشاره کنیم، حافظه RAM لپ تاپ است که اطلاعات لازم برای اجرای دستورات برنامه‌های اجرایی را در خود نگهداری می‌کند. جالب است بدانید که میزان RAM لپ تاپ نیز در سرعت اجرا و پردازش برنامه‌ها نقش بسزایی دارد و به نوعی مکمل CPU یا پردازنده لپ تاپ است به گونه‌ای که باید رم با پردازنده سازگاری داشته باشد؛ بنابراین هر چه قدر CPU یا پردازنده سیستم شما قوی باشد اما میزان رم آن پایین باشد هیچ افزایش سرعتی را در لپ تاپ احساس نخواهید کرد.

هر چه حافظه رم سیستم شما بالاتر باشد، سرعت اجرای برنامه‌ها نیز بالاتر است البته همانطور که اشاره کردیم باید به نوع استفاده خود از لپ تاپ نیز نگاهی بیاندازید؛ اگر قرار است برنامه‌های سنگینی بر روی سیستم خود اجرا کنید باید لپ تاپی خریداری کنید که رم آن 8 گیگ باشد اما در غیر این صورت لپ تاپی با رم 4 گیگ هم می‌تواند نیاز شما را رفع کند.

2. انتخاب سایز صفحه نمایش لپ تاپ

لپ تاپ‌ها از سایز 11 اینچ تا 17 اینچ طراحی و تولید می‌شوند که در این میان لپ تاپی با سایز 15.6 اینچ هم از صفحه نمایش مناسبی برخوردار است و هم اینکه وزن متعادلی دارد از این‌رو خرید لپ تاپ 15.6 اینچی می‌تواند گزینه ایده‌آلی باشد؛ البته انتخاب و خرید لپ تاپ براساس اندازه صفحه نمایش و وزن آن نیز مانند سایر موارد به نوع استفاده شما از این دستگاه بستگی دارد؛

برای مثال اگر تصمیم دارید لپ تاپی بخرید که دائماً آن را با خود به این طرف و آن طرف ببرید، بهتر است به سراغ خرید همان لپ تاپ 15.6 اینچی بروید اما اگر قرار است لپ تاپی بخرید تا آن را جایگزین کامپیوتر رومیزی کنید و قرار نیست که آن را با خود به جایی ببرید می‌توانید به سراغ خرید لپ تاپ 17 اینچی بروید که از صفحه نمایش فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

3. اندازه صفحه نمایش لپ تاپ؛ عامل تاثیرگذار در وزن لپ تاپ

هیچ یک از کاربران دوست ندارند که اندازه صفحه نمایش یا ال سی دی لپ تاپ آن‌ها کوچک باشد و اینکه لپ تاپ آن‌ها از وزن زیادی برخوردار باشد؛ جالب است بدانید که این دو عامل حائز اهمیت برای کاربران با یکدیگر رابطه مستقیم دارند به گونه‌ای که لپ تاپی با صفحه نمایش بزرگ از وزن زیادی هم برخوردار است اما لپ تاپی با صفحه نمایش کوچک از وزن کمتری برخوردار است؛ اما چگونه می‌توان لپ تاپی خرید که در کنار برخوردار بودن از صفحه نمایشی با سایز مناسب از وزن زیادی هم برخوردار نباشد؟

خدمات تخصصی نمایندگی سونی: تعویض ال سی ید لپ تاپ

4. هارد لپ تاپ؛ HDD یا SSD؟

یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های لپ تاپ که لازم است در راهنمای خرید لپ تاپ به آن اشاره کنیم، هارد یا حافظه ذخیره‌کننده لپ تاپ است؛ علاوه‌بر اینکه پردازنده و رم در سرعت لپ تاپ تاثیرگذارند، هارد هم یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در سرعت لپ تاپ است. هارد لپ تاپ یا از نوع HDD است یا از نوع SSD البته هارد SSD چند سالی است که در برخی از لپ تاپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا قبل از باز شدن پای هارد SSD به لپ تاپ‌ها، هارد تمامی لپ تاپ‌ها از نوع HDD بود.

چرا هارد SSD را انتخاب کنیم؟

هارد SSD برخلاف هارد HDD براساس تکنولوژی فلش مموری که همه ما از آن استفاده می‌کنیم ساخته شده است درصورتی که هارد HDD که به آن هارد مکانیکی هم گفته می‌شود از این تکنولوژی بی‌‌بهره است؛ بنابراین بدیهی است که سرعت هارد SSD نسبت به هارد HDD بیشتر است از طرفی هم لپ تاپ‌هایی که دارای هارد SSD هستند از قیمت بالاتری برخوردارند؛

اما اگر قرار است نرم‌افزارهای سنگینی را بر روی سیستم خود نصب کنید ارزشش را دارد که لپ تاپی با هارد SSD بخرید چراکه اگر لپ تاپی با هارد HDD بخرید دیر یا زود مجبور خواهید شد که به دلیل سرعت پایین لپ تاپ، یک هارد SSD هم بر روی سیستم خود بیاندازید؛ بنابراین بهتر است از همان ابتدا لپ تاپی با هارد SSD بخرید؛ البته اگر قرار نیست که کار خاصی با سیستم خود انجام دهید یا نرم‌افزار سنگینی بر روی آن نصب کنید لازم نیست برای خرید لپ تاپ با هارد SSD هزینه کنید، همان لپ تاپ با هارد HDD کار شما را راه می‌اندازد.

خرید لپ تاپ سونی

اگر به دنبال خرید لپ تاپ سونی هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم که سری به نمایندگی لپ تاپ سونی بزنید؛ شما با مراجعه به این مرکز می‌توانید با یک تیر چند نشان بزنید، هم می‌توانید از مشاوره کارشناسان خبره این مرکز استفاده کنید تا بهترین مدل لپ تاپ سونی را متناسب با نیاز و بودجه خود خریداری کنید و هم اینکه از خدمات پس از فروش ویژه نمایندگی رسمی لپ تاپ سونی استفاده کنید؛ خدمات پس از فروش نمایندگی لپ تاپ سونی شامل: نصب سیستم عامل اورجینال، نصب نرم‌افزارهای مورد نیاز شما، نصب آنتی‌ویروس اورجینال،  عیب‌یابی، تعمیرات نرم‌افزاری و تعمیرات سخت‌افزاری لپ تاپ سونی می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

16 + 9 =