اشتراک گذاری

مزایا و معایب تلویزیون های رسیوردار

شما بعد از این که تلویزیون مورد نظر خود را خریداری کردید باید به فکر تامین تجهیزات جانبی آن باشید تا به کانال های تلویزیونی دسترسی یابید و بتوانید شبکه ها و برنامه های مورد نظر تلویزیون را مشاهده کنید. در نتیجه در حالت معمول باید با خرید آنتن، گیرنده دیجیتال یا ماهواره، به شبکه ها روی تلویزیون دسترسی یابید. اما نسل جدید تلویزیون های هوشمند که با عنوان تلویزیون های رسیوردار شناخته می شوند نیاز به خرید این تجهیزات جانبی را از بین برده اند و شما بدون نیاز به خرید و تهیه آنتن یا هر نوع گیرنده ای می توانید تنها با خرید خود این تلویزیون های ماهواره دار، به کانال ها دسترسی داشته باشید.

دیدگاه کلی نسبت به داشتن این تلویزیون ها مثبت است. اما برخی هم در مورد انتخاب چنین تلویزیون هایی مرددند و معتقدند انتخاب خوبی برای خرید نیستند. در این مقاله از نمایندگی سونی می خواهیم ویژگی ها و مشخصات تلویزیون های رسیوردار را بررسی کنیم. با اطلاع از مزیت ها و معایبی که این دستگاه ها می توانید برای خرید تلویزوین تصمیم بهتری بگیرید.

تلویزیون های رسیوردار

تلویزیون رسیوردار چیست؟

اول از همه بهتر است کمی بیشتر با مشخصات این تلویزیون ها آشنا شویم. همانطور که از نام این تلویزیون ها هم مشخص است به تلویزیون هایی رسیوردار می گویند که از طریق یک سری ماهواره های مخابراتی می توانند سیگنال های مربوط به کانال ها و شبکه ها را دریافت کنند. در واقع در این تلویزیون ها به جای نصب یک دیش و رسیور جداگانه از یک تیونر درون خود دستگاه استفاده می شود تا به این ترتیب سیگنال ها توسط تلویزیون دریافت شده و کانال ها نمایش داده شوند. تلویزیون های رسیوردار ابتدا با هدف تجاری وارد بازار شدند. اما در ادامه به دلیل استقبال زیادی که از این دستگاه ها شد، به صورت فراگیرتری تولید و عرضه شدند. با این حال برای انتخاب و خرید تلویزیون های ماهواره دار باید با مزیت ها و معایبی که این دستگاه ها دارند آشنا بود.

این مقاله جالب را از دست ندهید: فناوری Triluminos تلویزیون سونی

چطور بفهمیم تلویزیون ما رسیوردار است یا خیر؟

در قدم بعدی بیایید ببینیم چطور می توان تشخیص داد که یک تلویزیون ماهواره دار است یا خیر. شما می توانید از چند طریق متوجه شوید که آیا تلویزیونی که خریداری کرده اید رسیور دار است یا خیر. اول از همه این که قطعا روی بسته بندی محصول یا دفترچه راهنما و مشخصات کالا، در صورت رسیوردار بودن تلویزیون اطلاعاتی درج شده است. بنابراین اگر روی بسته بندی یا خود تلویزیون عباراتی مانند DVB/S  یا DVB/S2 را مشاهده کردید می توانید مطمئن شوید که دستگاه مورد نظر جزو تلویزیون های رسیوردار است. راهکار بعدی برای تشخیص ماهواره دار بودن تلویزیون توجه به پورت های آن است. اگر پورت های ورودی پشت تلویزیون از نوع ورودی آنتن ماهواره ای باشند، می توانید بگویید که این مدل جزو تلویزیون های ماهواره دار است.

البته با سرچ کردن مدل تلویزیون در سایت سازنده و دریافت اطلاعات مربوط به آن هم می توانید بفهمید که یک تلویزیون مجهز به سخت افزار رسیور داخلی است یا خیر. در نهایت در بخش تنظیمات تلویزیون شما می توانید از رسیوردار بودن یا نبودن تلویزیون مطلع شوید. اگر در بخش تنظیمات کانال ها، گزینه ای با عنوان کانال یابی ماهواره ای یا ستلایت را مشاهده کردید می توانید مطمئن شوید که دستگاه مجهز به رسیور داخلی است. در کنار رسیور در این دستگاه ها شما به یک رمزگشا نیز دسترسی خواهید داشت تا بتوانید با کمک آن از رسیور استفاده کنید.

تلویزیون های ماهواره دار

مزیت های تلویزیون رسیوردار

بسیاری از مدل تلویزیون های جدید خصوصا مدل های 4K از نوع رسیوردار هستند که مزیت ها و ویژگی های بسیار کارامدی را در اختیار کاربران قرار می دهند. در درجه اول وجود رسیور در داخل این تلویزیون ها نیاز به نصب دیش و خرید رسیور را از بین می برد تا بدون تجهیزات دست و پاگیر و اضافی بتوانید به راحتی به شبکه های ماهواره ای دسترسی داشته باشید. شما با خرید تلویزیون های رسیوردار تنها با پرداخت کمی هزینه بیشتر دیگر نیازی به صرف هزینه برای خرید رسیور و دردسرهای نصب آن را نخواهید داشت. از طرفی زمانی که تلویزیون شما از نوع 4K باشد، در صورت وجود رسیور داخلی می تواند از تمامی کانال های 4K با کیفیتی بسیار بالا پشتیبانی کند و تصاویر و محتواهایی بسیار با کیفیت را نمایش دهند. این در حالی است که اگر تلویزیون 4K شما مجهز به رسیور داخلی نباشد، نمایش کیفیت 4K تنها زمانی امکان پذیر است که رسیوری که می خرید هم از کیفیت 4K پشتیبانی کند.

معایب تلویزیون های ماهواره دار

تلویزیون های رسیوردار مزیت هایی دارد که کاربران زیادی را به خود جذب کرده است. اما در کنار آن وجود یک سری معایب موجب شده که برخی از خرید چنین تلویزیون هایی پشیمان شوند. یکی از مهمترین ایرادهایی که تلویزیون های دارای رسیور داخلی دارند این است که شما نمی توانید کانال ها را در یک دسته بندی مشخص قرار دهید و امکان دسته بندی و نظم دادن به کانال ها وجود ندارد. در نتیجه شاید پیدا کردن کانال های مورد نظر و جا به جا شدن بین آنها کمی دشوار باشد. در این تلویزیون کانال ها به صورت نامنظم پشت سر هم قرار می گیرند و شما باید آنها را به صورت رندم انتخاب کنید.

این حالت خصوصا اگر تعداد کانال ها زیاد باشد می تواند مشکل ساز شود. در کنار این مورد یک ایراد دیگر هم به تلویزیون های دارای رسیور وارد می شود که مربوط به بخش تعمیرات تلویزیون است. برخی بر این باورند که رسیور داخلی می تواند خراب شود و از همه مهمتر به برد تلویزیون هم آسیب برساند. اما در مورد چنین ایرادی جای بحث زیاد است، چرا که حتی در مدل تلویزیون های بدون ماهواره هم ممکن است چنین مشکلاتی ایجاد شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: اتصال تلویزیون سونی به اینترنت

آیا تلویزیون رسیوردار بخریم؟

در این مقاله به صورت کامل با تلویزیون های رسیوردار، مشخصات، مزیت ها و معایبی که دارند آشنا شدیم. حالا سوال مهم نهایی است که آیا تلویزیون های دارای ماهواره ارزش خرید دارند یا خیر؟ در کل می توان گفت که این نوآوری جدید و جذاب کاربری بسیار راحت تری دارد و شما می توانید تنها با صرف کمی هزینه بیشتر نسبت به تلویزیون های معمولی، از مزیت های زیاد این دستگاه ها بهره مند شوید. خصوصا این که با داشتن چنین دستگاهی دیگر نیاز به تجهیزات دست و پاگیر نیست. خصوصا اگر فضای کمی برای تلویزیون و دستگاه های جانبی آن دارید، خرید تلویزیون های ماهواره دار می توانید انتخاب هوشمندانه ای برای شما باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج + 7 =