اگر تا به حال درب کیس کامپیوتر و یا بدنه خارجی لپ تاپ خود را باز کرده باشید، احتمالاً باتری کوچک دایرهای شکل موجود بر روی مادربرد را دیدهاید. این باتری هستهای لیتیوم دار بوده و تقریبا 3 ولت خروجی تولید می کند. این باتری همان قطعهای است که در صورت بروز اشکال در آن، دستگاه پیام خطای CMOS Read Error ، CMOS Checksum Error یا CMOS Battery Failure را برای کاربران لپ تاپ ها و کامپیوترها، به نمایش درمیآورد.
عمر باتری مادربرد بسته به کیفیت و موارد مورد استفاده حدودا 6 سال یا کمتر است و دارای دو قطب مثبت و منفی است. این باتری ها قابل شارژ هم هستند. از آنجا که بسیاری از کاربران لپ تاپ ها و کامپیوترها، با باطری مادربرد و کارکرد آن آشنایی ندارند، در این مقاله برآن شدهایم تا به معرفی این باتری و کارکرد آن بپردازیم. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما در مرکز تعمیر لپ تاپ سونی تماس بگیرید.
کارکرد باتری مادربرد
یکی از کارکردهای باطری مادربرد، بروزرسانی تاریخ و ساعت سیستم است. اگر از کاربران همیشگی لپ تاپ وکامپیوتر باشید حتما متوجه این مسئله شدهاید که ساعت و تاریخ سیستم صرفنظر از اینکه چه وقتی از روز دستگاه را روشن میکنید- همیشه درست و دقیق است. این درست بودن تاریخ و ساعت سیستم به خاطر کار کردن های باتری مادربرد است.
CMOS یکی از انبوه تراشه های نیمه هادی است که روی مادربررد قرار دارد و وظیفه ذخیره اطلاعاتی نظیر ساعت، تاریخ، تنظیمات سخت افزاری و .. را دارد. این تراشه، حتی در زمان خاموش بودن سیستم نیز با کمک باطری مادربرد همچنان مشغول به کار است و اطلاعات دستگاه را ذخیره و بروزرسانی میکند.
خدمات تخصصی نمایندگی سونی: تعویض مادربرد لپ تاپ سونی
تعویض باتری مادربرد لپ تاپ
باتری مادربرد درست بر روی مادربرد قرار گرفته است. برای رسیدن به باتری و تعویض آن کافی است تا مادربرد دستگاه را پیدا کنید. باطری مادربرد، معمولاً دایرهای شکل است و بر روی مادربرد لپ تاپ یا کامپیوتر جا داده شده است. در تصویری که مشاهده میکنید، باطری مادربرد با کشیدن یک دایره برای شما مشخص شده است. زمان تعویض باطری مادربرد نیز معمولاً از طریق پیغامهایی به کاربر اعلام میگردد. در واقع پیام های خطای CMOS Read Error ، CMOS Checksum Error یا CMOS Battery Failure نشان گر این است که زمان تعویض باتری فرا رسیده است.
البته این پیغام تنها نشانهی خرابی باتری مادربرد نیست. نشانه دیگر موجود بههمریختگی ساعت و تاریخ سیستم است. به هم خوردن تنظیمات بایوس و بازگشت آن به حالت اولیه نیز نشانه دیگری است که میتواند دال بر خرابی باطری مادربرد باشد. برای خرید باتری باید دقت کنید که این باتری ها با کد CR2032 نمایش داده می شوند و برند آن اهمیتی ندارد البته توصیه می کنیم از برندهای معتبر استفاده کنید.
برای تعویض باتری مادربرد ابتدا لپ تاپ یا کامپیوتر خود را خاموش نمایید. سپس کابل پاور دستگاه را از محل اتصال آن به دستگاه جدا نمایید. در کیس کامپیوتر و یا بدنه لپ تاپ را جدا کنید. پس از پیدا کردن باطری مادربرد، ضامن باتری را آزاد و باتری مادربورد قدیمی را خارج کنید. پس از خارج کردن باتری قدیمی، باتری جدید را جایگزین کنید. به قطب مثبت و منفی باتری توجه کنید و دقت نمایید که باتری را به درستی جا دهید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما در مرکز تعمیر لپ تاپ سونی تماس بگیرید.
نمایندگی تعمیر لپ تاپ سونی
واحد تعمیر لپ تاپ نمایندگی سونی ارائهدهنده تخصصیترین سرویسهای تعمیرات سختافزاری و نرمافزاری مرتبط با این دستگاه به متقاضیان است. کاربران لپ تاپ های سونی میتوانند در صورت مشاهدۀ هر گونه اشکال و ناکارامدی در دستگاه خویش به نمایندگی تعمیر لپ تاپ Sony مراجعه کرده و سرویسهای مورد نیاز خود را دریافت نمایند. نمایندگی لپ تاپ سونی برخوردار از دو ویژگی بارز و برجسته است که تمایز و پیشروی این مرکز را در میان سایر مجموعه های هم رده سبب گشته است.
ویژگی نخست، همکاری با تیمی از زبده ترین و خبره ترین کارشناسان و مهندسان دو حوزه سخت افزار و نرم افزار تعمیرات تخصصی لپ تاپ است که قادر به رفع و حل کلیه اشکالات ایجاد شده در این دستگاه به بهترین نحو ممکن هستند. ویژگی دیگر بهرهمندی نمایندگی تعمیر لپ تاپ سونی از پیشرفتهترین تجهیزات دو حوزه سخت افزار و نرم افزار است که هر شش ماه یکبار همگام با تکنولوژی های این حیطه- بروزرسانی می گردند.